päävalikko

Viisi vinkkiä vuoteen 2018

Onko sinulle vuoden alku lupausten aikaa? Silloin usein valkaistaan nenää, pyritään muuttamaan elämäntapoja paremmiksi ja parannetaan elämänlaatua. Useimmiten hetken päästä kuitenkin olemme löytäneet itsemme jälleen vanhoissa tavoissa. Mikään ei muuttunutkaan lopullisesti.

Jos tarkoituksesi on olla tyytyväisempi itseesi loppuelämäsi ajan, tarvitset ainakin nämä viisi juttua.

1. Ole armollinen itsellesi
Usein ruoskimme itseämme eteenpäin, rankaisemme huonoista valinnoista ja haukumme epäonnistumisistamme. Lapsestakin kasvaisi vihainen ihminen ja kapinallinen noissa kasvuolosuhteissa. Opettele siis puhumaan itsellesi kannustavasti, kiitä itseäsi, ole ymmärtäväinen ja rakastavainen. Elämästäsi tulee huomattavasti miellyttävämpää ja todennäköisesti onnistut useammin.

2. Käytä viisi sekunttiasi viisaasti
Kun teet muutoksia omaan toimintaasi, aivosi automaattisesti alkavat selitellä, miksi muutos ei juuri nyt kannata. Ellet tee päätöstä viiden sekunnin sisällä impulssista, voit unohtaa koko muutoksen, koska olet jo selittänyt sen turhaksi. Kun saat impulssin toimia toisin, tee se heti.

3. Katso, mihin olet menossa
Kun tiedät, minne suuntaat, tiedät myös, ellet ole sillä tiellä. Ajattele omaa suuntaasi niin, että mietit, millaiset asiat tuntuvat sinusta todella hyvältä. Tunne sitten tuota tunnetta usein. Se ohjaa sinun toimintaasi ja huomaat pysyväsi oikeassa suunnassa.

4. Tutki, mikä on ärsytyksesi takana?
Kun sinua oikein ärsyttää, tutki, mistä se johtuu. Helppo vastaus on siinä, että toinen teki jotain, joka sai sinut ärsyyntymään. Ja noin tuo ärsytys varmasti syttyikin, mutta miksi. Miksi juuri se asia sai sinut ärsyyntymään? Todennäköisesti olet tyytymätön jossain tuohon asiaan liittyvässä omaan toimintaasi. Hyvä kun ärsyynnyit, opit itsestäsi samalla lisää. Tarvitsetko muutosta jossain kohtaa? Jos, niin ryhdy toimiin, lempeästi ja välittömästi.

5. Vaihda rutiinejasi
Elämänlaatumme syntyy päivittäisistä pienistä valinnoistamme, joilla olemme rakentaneet itsellemme rutiineja. Mitkä sinun rutiinisi ovat? Vievätkö ne sinua siihen suuntaan, minne haluat olla menossa. Rutiinin muuttaminen tapahtuu harjoittelemalla uusi rutiini, josta tulee rutiini tarpeeksi harjoittelemalla. Kyse on siis toistosta. Ensin täytyy vain muistaa toimia toisin ja ajan kanssa toiminta automatisoituu.

ONNEA UUDENLAISEEN TYYDYTTÄVÄÄN ELÄMÄÄSI!
Älä tee lupauksia rikottavaksi. Ole sen sijaan lempeä itsellesi, tutki suuntaasi ja vaikuta pieniin elämän valintoihisi. Elämässäsi on kyse Sinun hyvinvoinnistasi ja tyytyväisyydestäsi.
Entä jos tänä vuonna ihan oikeasti lähtisit kohti parempaa ja tyydyttävämpää tulevaisuuttasi?

Yksin ei tarvitse osata. Apua ja tukea siihen löydät helposti ja edullisesti verkkokurssilta: Jatka matkaasi ehjänä eteenpäin. Oikeasti tyydyttävämpi elämä voi olla vain yhden päätöksen takana.

Tästä pääset tutkimaan, mitä saat verkkokurssilta.

Onnea vuoteesi 2018!

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes