päävalikko

Rakkauden ratkaisut

Tilaa ilmaisia vinkkejä parisuhteesi parhaaksi

Hyvä parisuhde saa voimaan hyvin – vai onko se päinvastoin?

Mistä tietää, erotako vai ei?

hands-1885310_1280

Onnellinen parisuhde muuttaa koko maailman hyväksi. Rakkaus, myötätunto ja lämpö, jotka suhteessa vallitsevat, ovat parhaita tunteitamme. Jos pystymme reagoimaan rakkaudella ja lämmöllä asiaan kuin asiaan, elämä on runsasta ja hyvää. Ellei parisuhteessa kaikki ole kohdallaan, tulee vuorovaikutuksesta helposti pelokasta avunhuutoa. Ajatuksissaan pohtii silloin kysymystä: Erotako vai ei.

         Tilaa ilmaisia vinkkejä parisuhteesi parhaaksi                                              

Parisuhteessa on viisautta olla joustava silloin, kun se edistää omia tavoitteitamme. Asiat etenevät kivuttomammin, kun muuttaa omaa lähestymistapaa asioihin. Aina ei itse tiedä kaikkea eikä näe oikeaa suuntaa etenemiseen.  Silloin toisen ajattelusta ja tavoista voi olla apua ja hyvä kompromissi auttaa yhteiseen tavoitteeseen.

Hyvään parisuhteeseen kuuluu se, että molemmat ottavat vastuun itsestään ja omasta toiminnastaan, ja tuovat omat tarpeensa avoimesti esille. Toinen ei niitä voi arvata, eikä kannata loukkaantua siitä, jos ei ole niitä toiselle viestinyt. Tämä kaikki onnistuu helpommin, kun vähennät stressiäsi. E-kirjasta ”Parisuhteesi parhaaksi” löydät vinkkejä myös stressisi vähentämiseen. Tilaamalla vinkit pääset sähköpostilistallemme ja saat lisää kirjeitä aiheeseen liittyen. Käytä hyväksesi.

Onko sinulla hyvä parisuhde?

Mittaa se seuraavien 6 kohdan avulla (löytyy David D. Burnsin kirjasta: Hyvä yhdessä).  Anna jokaiselle riville arvo 1-5 (kolmosta ei saa käyttää). 1 tarkoittaa, että olet täysin tyytymätön, 2 = melko tyytymätön, 4 = melko tyytyväinen ja 5 tarkoittaa, että olet täysin tyytyväinen.

  1.    Kommunikointi ja avoimuus
  2.    Kiistojen ja konfliktien ratkaiseminen
  3.    Välittämisen ja hellyyden määrä
  4.    Läheisyys
  5.    Oma rooli suhteessa
  6.    Toisen rooli suhteessa

Jos tuloksesi jää alle 12, mieti haluaisitko tehdä jotain muutosta.

 

Verkkokurssilta “Parisuhteen ongelmista rakkauden ratkaisuihin” saat apua parisuhteesi ja stressisi hoitamiseen.  Jos ero on käynyt mielessäsi, kurssi auttaa päätöksenteossasi suunnasta, johon haluat olla menossa. Tutustu tästä.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes